Potpisani ugovori o pet projekata

Bez autora
Jul 19 2012

U zgradi općine Sanski Most danas su potpisani ugovori o realizaciji pet projekata u isto toliko sanskih mjesnih zajednica čija je ukupna vrijednost 160.000 KM. Ugovore su potpisali predstavnici općinskog Fonda za infrastrukturne projekte i komunalne djelatnosti, te predstavnici mjesnih zajednica i izvođači radova. Radi se o tri projekta asfaltiranja lokalnih puteva ukupne dužine 1.000 metara u mjesnim zajednicama Hrustovo, Gornji i Donji Kamengrad, a sredstva za te projekte čija je vrijednost oko 100.000 KM zajednički su obezbjedili mještani i općina Sanski Most. Preostala dva projekta u mjesnim zajednicama Demiševci i Pobriježje odnose se na izgradnju sportskih igrališta. Izvođači radova na tim infrastrukturnim projektima biće firme „Kovgrad“ iz Bužima i „Ganić“ iz Sanskog Mosta, a poslove nadzora obavljaće firma „Kartal“ Sanski Most te Institut za građevinarstvo iz Banjaluke. Realizacija svih pet projekata predviđena je programom rada općinskog komunalnog fonda u toku ove kalendarske godine.

Potpisani ugovori o pet projekataU zgradi općine Sanski Most danas su potpisani ugovori o realizaciji pet projekata u isto toliko sanskih mjesnih zajednica čija je ukupna vrijednost 160.000 KM.

Ugovore su potpisali predstavnici općinskog Fonda za infrastrukturne projekte i komunalne djelatnosti, te predstavnici mjesnih zajednica i izvođači radova.

„Radi se o tri projekta asfaltiranja lokalnih puteva ukupne dužine 1.000 metara u mjesnim zajednicama Hrustovo, Gornji i Donji Kamengrad, a sredstva za te projekte čija je vrijednost oko 100.000 KM zajednički su obezbjedili mještani i općina Sanski Most. Preostala dva projekta u mjesnim zajednicama Demiševci i Pobriježje odnose se na izgradnju sportskih igrališta“, istakla je Mediha Hromalić, direktorica Fonda.

Izvođači radova na tim infrastrukturnim projektima biće firme „Kovgrad“ iz Bužima i „Ganić“ iz Sanskog Mosta, a poslove nadzora obavljaće firma „Kartal“ Sanski Most te Institut za građevinarstvo iz Banjaluke.

Realizacija svih pet projekata predviđena je programom rada općinskog komunalnog fonda u toku ove kalendarske godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik